به عنوان دانشجوی بین المللی و برای کارآموزی چگونه مجوز کار کانادا (co-op) را دریافت کنیم؟

بدون دیدگاه

بعضی از برنامه های درسی به شما این امکان را می دهند که کار کنید و این کار جزئی از برنامه درسی شما خواهد بود.

در صورتی شما می توانید برای شغل و اجازه کار یا اینترنشیپ تقاضای خود را ارسال نمایید که : 

مجوز تحصیل معتبر دارید و نیاز است که تحصیل شما در کانادا کامل شود.

در این صورت شما باید نامه ای از مدرسه یا کالج یا دانشگاه خود دریافت نمایید که نشان دهد تمام دانش آموزانی که در رشته شما تحصیل می کنند ، باید برای کامل کردن تحصیل خود به مکان های قابل اعتباری رفته و کار کنند تا بتوانند مدرک خود را دریافت نمایند و کوآپ یا اینترنشیپ باید در مجموع ۵۰ درصد یا کمتر از برنامه تحصیلی شما باشد.

شما تنها در صورتی می توانید برای اجازه کار کوآپ اقدام نمایید که یکی از شرایط زیر را داشته باشید:

۱ – تحصیل در رشته زبان انگلیسی یا فرانسه به عنوان زبان دوم

۲ – دوره های عمومی مورد علاقه خود

۳ – دوره هایی برای آماده شدن برای یک برنامه تحصیلی دیگر

باید به خاطر بسپارید که می توانید برای مجوز کار کوآپ اقدام نمایید ولی اگر تمایل به کار در کانادا دارید باید برای آن درخواست جداگانه‌ای بفرستید.

نحوه درخواست برای اجازه کار کوآپ : 

اینکه چگونه برای اجازه کار کردن کوآپ اقدام نمایید ، بستگی به این دارد که آیا شما اجازه تحصیل خود را دریافت نموده اید یا خیر.

به سوالات زیر پاسخ دهید تا بتوانید اطلاعات بیشتری کسب کنید :

آیا قبلا اجازه  تحصیل خود را دریافت کرده اید ؟

حالت اول  :

اگر شما اجازه تحصیل دارید و در کانادا نیستید ، برای خارج از کانادا درخواست مجوز کار خود را ارسال نمایید.

در این صورت شما فقط می توانید برای یک مجوز کار باز اقدام نمایید.

مجوز کار باز به شما اجازه می دهد که در صورت نیاز مشغول به کار شوید.

اگر برای مجوز کار باز اقدام نموده اید و به کانادا وارد می شوید ، احتمالا مجبور خواهید شد به مرز ورودی مراجعه کنید تا اجازه کار برای شما صادر شود.

حالت دوم :

شما برای اجازه تحصیل خود درخواست نموده اید و الان در کانادا هستید در این صورت شما به صورت آنلاین از داخل کشور می توانید تقاضای ویزای کار  نمایید.

هنگامی که شما آنلاین درخواست می کنید فوراً درخواست شما از طریق اداره مهاجرت پردازش می‌شود و جواب شما ارسال می گردد.

اطلاعات تکمیلی در زمینه کوآپ :

اجازه کارآموزی :

اجازه کارآموزی را می‌توان اجازه کار کوآپ نامید. اجازه کارآموزی یا کوآپ به دانشجویان بین المللی اجازه می دهد مادامی که کاری برای یادگیری رشته تحصیلی شما نیاز است و برای تکمیل تحصیلات خود کار می کنید اجازه داشته باشید که مجوز کار کوآپ دریافت نمایید.

این نوع از مجوز کار به شما اجازه می دهد برای تکمیل دوره تحصیلی خود کار کنید و اعتبار دیگری ندارد. در این نوع مجوز کار ، اگر شرایط آن را داشته باشید ، می توانید خارج از محوطه دانشگاه کار کنید.  این نوع مجوز کار ، برای مدت مشابه ، مجوز تحصیل برای  شما صادر می شود.

لطفاً توجه داشته باشید که اجازه کار کوآپ فقط برای کردیت های لازم در تحصیل شماست و قسمتی از تحصیلات آکادمیک شما محسوب می شود .

این بدان معنی است که شما بدون گذراندن دوره کواپ امکان فارغ التحصیلی ندارید .

تاکید می کنیم که  اجازه کار کوآپ نمی تواند به منظور بخشی غیر از تحصیل شما استفاده گردد.

مثلا شما نمی توانید از این سیستم برای کارآموزی مورد نیاز برای سازمان های مالی استفاده ببرید.

اگر مطمئن نیستید که کار شما بخشی از برنامه تحصیلی شماست یا خیر ،باید قبل از اقدام با دانشگاه مورد نظر خود در بخش مشاوره دانشجویان بین المللی مشورت کنید تا مطمئن شوید که شرایط لازم برای ارسال درخواست را دارید.

چرا به ویزای کار کوآپ نیاز داریم؟ 

اگر کار  شما تکمیل کننده تحصیلات تان باشد ، باید قبل از اقدام به تحصیل اجازه کار co-op را دریافت نمایید.

کار کوآپ لیست تمام کارفرماهایی که لازمه تکمیل تحصیل شما هستند را به شما اعلام می نماید.

این نوع مجوز کار به شما اجازه می دهد که تنها کارهای تایید شده به وسیله کوآپ و در طی دوران کاری خود را استفاده نمایید.

شما به هیچ وجه مجاز به استفاده از مجوز کار کوآپ برای کار در خارج از این سیستم نیستید حتی اگر مجوز شما هنوز معتبر باشد.

چه زمانی به اجازه کار کوآپ نیاز دارید؟

شما می توانید به محض دریافت نامه از دانشگاه مورد نظر که تایید کننده نیاز به یک کوآپ است ، به اخذ مجوز کار کوآپ اقدام نمایید. (مثلا در برنامه کوآپ یا دریافت نامه کارآموزی برای فارغ التحصیلی خود از هر یک از دانشگاه های کانادا همانند … پذیرفته شوید).

آیا برای دریافت اجازه کار کوآپ به انجام آزمایشات پزشکی نیاز داریم یا خیر؟

اگر کار شما در زمینه های مرتبط با کشاورزی یا بهداشت عمومی و یا علوم بهداشتی مثلا کارکنان بخش مراقبت‌های بهداشتی، کارکنان آزمایشگاه های بالینی، دانشجویان پزشکی، معلمان ابتدایی و متوسطه است به انجام آزمایشات پزشکی نیاز دارید.

اگر مسئول مراقبت از افراد بیمار ،کودکان و یا سالمندان هستید باید امتحانات پزشکی را انجام دهید.

در معاینات پزشکی اطمینان حاصل می شود که شما شرایط لازم برای کار با موقعیت های گفته شده را دارا هستید.

برای اطمینان می‌توانید با بخش دانشجویان بین‌المللی دانشگاه خود تماس بگیرید یا از سایت اداره مهاجرت اطلاعات تکمیلی در این زمینه به دست بیاورید.

معاینات پزشکی باید حتما توسط پزشکان مورد اعتماد سفارت که در پنل اداره مهاجرت ذکر شدند ، انجام گیرد و نتیجه آزمایشات پزشکی باید همراه با نامه کاری شما به اداره مهاجرت برای دریافت اجازه کار ارسال شود.

شما میتوانید برای دریافت اجازه کار از داخل کانادا هم اقدام نمایید یا اگر از قبل اجازه کار کوآپ دارید و مهلت آن رو به پایان است ،  می توانید برای تمدید آن اقدام نمایید.

دانشجویان بین المللی که مشغول به کار می شوند اگر حقوق دریافت نمایند یا بدون حقوق کار کنند به احتمال زیاد نیاز به مجوز کار کوآپ دارند تا بتوانند دوره تحصیلی خود را به پایان ببرند.

برای اینکه بتوانید اجازه کار کوآپ را دریافت نمایید و دوره کاری اجباری برای فارغ التحصیلی خود را طی نمایید ، نیاز به مجوز یک موسسه آموزشی دارید.

چنین تجربه کاری نمی تواند بیش از نیمی از برنامه تحصیلی شما را پرکند.

تحصیلات همراه با کواپ :

انواع تحصیلاتی که می‌توانند همراه با کوآپ باشند شامل موارد زیر هستند اما محدود به آن نمی شود:

شماره ۱ :

مشاغلی همانند رشته های خاص در حوزه فعالیت هایی همانند مهندسی زیست شناسی، مهندسی فیزیک، علوم دریایی و امثالهم که البته این حوزه بسیار گسترده تر از این محدوده مشخص است.

شماره ۲ :

کارهای بالینی همانند فعالیت هایی که پزشکان و پرستاران و تمام گروه های پزشکی انجام می دهند و لازمه آن دیدن دوره های کواپ و بودن در محل کار و آشنایی با سیستم کاری کانادا است.

شماره ۳ :

کارهای مربوط به فعالیت های تمرینی مانند غریق نجات و بسیاری رشته های مشابه

شماره ۴ :

کارهای داوطلبانه

شماره ۵ :

کارآموزی ها که ممکن است همراه یا حقوق و یا بدون حقوق باشد.

شرایط درخواست ویزای کواپ برای دانشجویان بین المللی :

دانشجویان بین المللی اگر شرایط زیر را داشته باشند می توانند برای کوآپ درخواست دهند :

شماره ۱ :  یک مجوز تحصیلی معتبر داشته باشیم.

شماره ۲ : برنامه تحصیلی باید به شکلی باشد که نیاز به کار اجباری باشد و لازمه اخذ مدرک گذراندن دوره های کار مربوطه باشد.

شماره ۳ : نامه از موسسه آموزشی دریافت کرده باشید و تایید کند که برای تکمیل برنامه تحصیلی خود نیاز به کار دارید.

شماره ۴ :  بسته به شرایط متقاضی ممکن است مدارک بیشتری درخواست شود و البته لازم به ذکر است که برای کشورهای مختلف ممکن است شرایط متفاوتی اعمال گردد.

اجازه کار و جزئیات آن:

این نوع مجوز کار به دارنده ی آن اجازه می دهد که به صورت تمام وقت در طی یک دوره تحصیلی یا یک ترم تحصیلی کار کند که حتما باید محل کار به وسیله دانشگاه یا کالج تایید شده باشد.

بدون توجه به این که آیا کار اجباری همراه با پرداخت حقوق است یا بدون پرداخت حقوق ، مجوز کار کواپ مورد نیاز است.

دانشجویان بین المللی می توانند به طور همزمان از مجوز کار کوآپ و مجوز کار استاندارد کانادا استفاده کنند و به دارندگان اجازه تحصیل داده می شود.

این بدان معنا نیست که یک دانشجوی بین المللی ممکن است درطی یک دوره تحصیلی در یک زمان فقط تحصیل کند و در یک زمان اجباراً به کار مشغول گردد و مجددا لازم به ذکر است که دانشجوی بین‌المللی ممکن است به صورت همزمان که در محل مشخص شده به کار خود مشغول است ، به شغل دیگری هم اشتغال داشته باشد که مربوط به تحصیل او نمی گردد که از این راه بتواند کسب درآمد نماید.

نکات مهم در رابطه با ویزای کواپ :

نکته بسیار مهم دیگر این که مجوز کار کوآپ یک مجوز کار بسته است و معنی آن این است که شما از این مجوز کار فقط برای یک شغل و در یک محل با یک کارفرمای مشخص می‌توانید استفاده کنید.

کارفرما بر اساس نامه هایی که از محل تحصیل دریافت می نماید ، کاملا مشخص شده است و شما به میل خود نمی توانید آن را جابجا نمایید.

نکته مهم دیگر اینکه این مجوز کار برای مدت زمان مشخصی صادر می‌شود و توسط هماهنگ کننده کارهای کوآپ برای یک موسسه آموزشی تنظیم می گردد.

معمولاً این نوع ویزاهای کاری با زمان تحصیل هماهنگی های لازم را دارند.

آیا دریافت ویزای کواپ هزینه دولتی دربردارد؟

برای اخذ ویزا های کوآپ شما هزینه ای به دولت پرداخت نمی کنید اما اگر زمانی که دانشجوی بین المللی مدارک گفته شده در بالا را به صورت کامل در دست داشته باشد ،  مدارک ویزای کار کوآپ ممکن است همزمان با مدارک ویزای تحصیلی ارسال گردد.

ممکن است دانشجویان بین‌المللی بعد از ورود به کشور کانادا درخواست خود برای ویزای کار کوآپ را ارسال نمایند و این در صورتی است که رشته آنها نیازمند چنین مدرکی باشد ولی به دلیل اینکه پرونده‌ها زمان‌بر است توصیه می گردد که همزمان در این مسیر اقدام نمایید.

یک دانشجوی بین المللی هرگز نمی تواند برای دوره های عملی فعالیت خود را شروع نماید مگر اینکه از قبل مدارک لازم را ارسال نموده و مجوز تحصیل و کار را دریافت نموده باشد.

مدارک می تواند به صورت آنلاین یا پست الکترونیکی و یا به صورت کاغذی ارسال گردد.

مراقب تبلیغات دروغین ویزای کواپ باشید

نکته بسیار ظریف و در عین حال بسیار مهم که از دید بسیاری از عزیزان ممکن است مخفی نگاه داشته شده باشد ، این است که شرکت‌ها و سازمان‌های متعددی کار همزمان با تحصیل را تبلیغ می نمایند و آن را به عنوان منبع درآمدی برای متقاضی مطرح می‌کنند.

آن ها این گونه عنوان می‌کنند که شما بعد از کار و تحصیل می توانید اقامت دریافت کنید اما باید توجه داشته باشید که کار کوآپ در واقع تکمیل کننده تحصیل شماست و به هیچ وجه به عنوان سابقه کاری برای شما منظور نمی شود.

بعد از اینکه شما فارغ التحصیل شدید باید به مدت یک سال اجازه کار دریافت کنید و بتوانید بعد از آن، تقاضای اقامت خود را از یکی از روش های اکسپرس اینتری یا روش‌های استانی یا هر روش مناسب دیگری ارسال نموده و تقاضای اقامت داخل کشور داشته باشید.

سازمان مهاجرتی حوری سلیمانی با بیش از دو دهه تجربه کار صادقانه این افتخار را دارد که در کنار شما هموطنان عزیز باشد سربلند باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مهاجرت و بازار کار کانادا به لینک های زیر مراجعه کنید.

لطفا برای اطلاعات تکمیلی با وکیل مهاجرت به کانادا ، حوری سلیمانی با بیش از ۲۲ سال سابقه کار و هزاران پرونده موفق در کسب ویزای اقامت دائم و موقت تماس حاصل فرمائید.

رزرو وقت مشاوره مهاجرت به کانادا

برای مشاهده ویدئو های آموزشی اقامت کانادا می توانید به کانال یوتیوب ما مراجعه فرمایید.

به اینستاگرام ما بپیوندید : @hoori_soleimani

لینک کوتاه:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست