تاریخ انتشار: 13 فوریه 2017
تحصیل در آلمان

اطلاعات تکمیلی تحصیل در آلمان شروع تصمیم بزرک شماست

داشتن اطلاعات تکمیلی تحصیل در آلمان به شما در اتخاذ یک تصمیم درست یاری خواهد کرد. 

تحصیل در آلمان  یکی از مقاصد بسیار مهم تحصیلی برای ایرانیان متقاضی تحصیل در قاره سبز است. کیفیت بالای آموزشی در کنار فرصت های تحصیلی رایگان در آلمان، بستری را فراهم کرده است تا این کشور آلمانی زبان، حتی برای دانشجویان متقاضی تحصیل به زبان انگلیسی نیز جذاب باشد. اتریش و آلمان ، دو کشور آلمانی زبان حوزه شنگن هستند که از دیرباز ، یکی از مقاصد اصلی تحصیلی ایرانیان در اروپا را تشکیل می دهند. به دلیل قابلیت های صنعتی و فنی متنوع و گسترده این دو کشور و دارا بودن از دانشگاه ها و مراکز تحصیلی ممتاز که امکان تحصیلات رایگان یا تقریبا رایگان را برای دانشجویان خارجی فراهم می کرد ، این دو کشور همواره در فهرست مقاصد تحصیل دانشجویان ایرانی قرار دارد.

شاید تعاملات فرهنگی و اجتماعی میان ایران ، آلمان و اتریش در چند دهه اخیر به ویژه بعد از انقلاب ، زمینه تمایل بهتر و بیش تر ایران با این کشورها در عرصه های علمی و صنعتی فراهم شد و اکنون شاهد ان هستیم که مراکز ایرانشناسی متعددی در این دو کشور برای شناخت فرهنگ و تمدن سرزمین پارس ، تاسیس و راه اندازی شده و تعاملات خوبی نیز با مراکز تحقیقاتی و فرهنگی ایران برقرار شده است.

شرایط عمومی ورود به مراکز آموزشی آلمان به چه نحوی می باشد؟

اگر شخصی دیپلمه باشد یعنی ۱۲ سال تحصیل کامل داشته باشد نمی تواند مستقیماٌ برای دانشگاه های آلمان اقدام نماید بلکه باید قبولی در کنکور سراسری را داشته باشند تا بتوانند برای کالج اقدام کنند. کالج در آلمان دو ترم است و کالج ها فقط به زبان آلمانی هستند.

برای بعضی از دانشگاه های آلمان اگر در ایران شخصی دانشجوی سال سوم دانشگاه آزاد باشد میتواند مستقیماٌ برای خود دانشگاه اقدام نماید و لازم به گذراندن کالج نیست.

اگر شخصی در ایران لیسانس دانشگاه آزاد باشد نمی تواند برای فوق لیسانس نا پیوسته اقدام کند مگر آنکه معدلشان بالای ۱۷ باشد و در غیر اینصورت باید برای مقطع فوق لیسانس پیوسته درخواست دهند و بعد از ورود به دانشگاه درخواست ارزشیابی مدارک تحصیلی خود را دهد که آنجا معلوم می شود از کدام ترم لیسانس می تواند تحصیلات خود را شروع کند و پیوسته تا فوق لیسانس ادامه دهد.

لیسانسیه های دانشگاه های دولتی میتوانند برای فوق لیسانس اقدام کنند اما این باز هم بستگی به خود دانشگاه در آلمان دارد زیرا سطح تحصیل آلمان نسبت به ایران یک سال جلو تر است و شاید بعضی از واحد های آنها را بپذیرند و یک سال پایین تر بنشیند و بعد می تواند ادامه تحصیل دهد.

البته بطور کلی باید مدارک تحصیلی به آلمان فرستاده شود و خود دانشگاه با توجه به ریز نمرات متقاضی تعیین کند که شخص از چه ترمی در آلمان می تواند شروع به ادامه تحصیل نماید.برای دکترا در آلمان سخت می توان اقدام کرد زیرا باید در آلمان استاد راهنما پیدا شود و معمولا این امربه راحتی با موفقیت امکان پذیر نیست و زمان زیادی می برد.

مقطع کارشناسی درآلمان

 

۳ سالطول دوره
آلمانی – سالیانه از ۵۰۰ تا ۶۵۰ یوروزبان و هزینه تحصیل در آلمان
رتبه ممتاز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین رتبه های ممتاز جهانینوع دانشگاه
بهمن / شهریورزمان شروع تحصیل در آلمان
 آبانآخرین فرصت برای عقد قرارداد با موسسه
 هر شش ماه ۳۰۰ یوروبیمه در طول تحصیل در آلمان
از ۶۰۰ تا ۷۰۰ یورو در ماههزینه زندگی (خوراک، پوشاک، حمل و نقل)
بلهامکان خوابگاه
خیرامکان بورس
بله – ۲۰ ساعت در هفتهامکان کار قانونی دانشجویی
خوابگاه، کتابخانه و رستوران دانشگاه – شرکتهای خصوصیمحل هایی که دانشجو میتواند کار کند
بلهامکان اقامت پس از تحصیل در آلمان
متناسب به رشته متقاضی متفاوت استدانشگاههای که درخواست در آنها ارائه میشود
۱۵حداقل معدل
پیش دانشگاهیمدرک تحصیلی مورد نیاز
تازه فارغ التحصیل – حد اکثر سن ۲۰ سالشرایط مدرک تحصیلی
B2مدرک زبان مورد نیاز
ترجمه مدارک + Application fee + پست مدارکهزینه های متفرقه متقاضی

 مقطع کارشناسی ارشد در آلمان

 

۲ سالطول دوره
آلمانی یا  انگلیسی –  از ۵۰۰ تا ۶۵۰ یوروزبان و هزینه تحصیل در آلمان
رتبه ممتاز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین رتبه های ممتاز جهانینوع دانشگاه
بهمن – شهریورزمان شروع تحصیل در آلمان
آبانآخرین فرصت برای عقد قرارداد
 هر شش ماه ۳۰۰ یوروبیمه در طول تحصیل در آلمان
 از ۷۰۰ تا ۸۰۰ یورو در ماههزینه زندگی (خوراک، پوشاک، حمل و نقل)
بلهامکان خوابگاه
خیرامکان بورس
بله – ۲۰ ساعت در هفتهامکان کار قانونی دانشجویی
خوابگاه، کتابخانه و رستوران دانشگاه – شرکتهای خصوصیمحل هایی که دانشجو میتواند کار کند
بلهامکان اقامت پس از تحصیل در آلمان
متناسب به رشته متقاضی متفاوت استدانشگاههای که درخواست در آنها ارائه میشود
۱۵حداقل معدل
کارشناسی در رشته مرتبطمدرک تحصیلی مورد نیاز
تازه فارغ التحصیلشرایط مدرک تحصیلی
آیلتس آکادمیک ۶  – IBT 80 – مدرک B2 آلمانیمدرک زبان مورد نیاز
ترجیحا بلهنیاز به ISI
ترجمه مدارک + Application fee + پست مدارکهزینه های متفرقه متقاضی
پس از عقد قرارداد با موسسه از طریق ایمیل ارسال میشودمدارک مورد نیاز جهت اخذ پذیرش

 

نمره مورد نیاز ورود به دوره های کارشناسی :

به طور متوسط متقاضیان می بایست حد اقل مدرک B1 را داشته باشند تا به آنها پذیرش مشروطی برای گذراندن دوره زبان آلمانی در خود دانشگاه را داشته باشند و پس از کسب نمره قبولی در امتحان و اخذ مدرک DSH2 یا Test DaF 4 تحصیلات خود را به صورت رسمی در دانشگاه شروع نمایند.

نمره مورد نیاز ورود به دوره های کارشناسی ارشد

به طور متوسط متقاضیان می بایست حد اقل مدرک B1 را داشته باشند تا به آنها پذیرش مشروطی برای گذراندن دوره زبان آلمانی در خود دانشگاه را داشته باشند و پس از کسب نمره قبولی در امتحان و اخذ مدرک DSH2 یا Test DaF 4 تحصیلات خود را به صورت رسمی در دانشگاه شروع نمایند. و در مورد رشته های انگلیسی زبان باید Ielts6 داشته باشند.

نکات بسیار مهم برای تحصیل در دانشگاه های آلمان : 

۱- زبان غالب تحصیل در دانشگاه های این کشور برای مقاطع غیر از دکترا و پسا دکترا ، معمولا زبان آلمانی می باشد. بنابراین در صورتی که خواهان تحصیل در کشورهایی هستید که دانشگاه های انگلیسی زبان و مردمی آشنا به زبان انگلیسی در اختیار دارند ، از کشور همجاور آن یعنی هلند ، باید در دستور کار شما باشد که بعضا فرصت های تحصیلی و بورسیه ای متنوعی را برای دانشجویان خارجی ارائه می کنند. اما یادگیری زبان آلمانی نیز خالی از لطف نیست چرا که سوئیس و اتریش  به این زبان تکلم دارند و بنابراین یادگیری این زبان در ایران، برای افرادی که نگاه بلند مدت به کار و زندکی و تحصیل در کشورهای آلمانی زبان پیشرفته دارند، نوعی امتیاز بزرگ محسوب می شود.

۲- برخی از دانشگاه های آلمان برای مقاطع کارشناسی ، این اجازه را به دانشجو می دهند که در دوره های زبان آلمانی ، پیش از شروع تحصیل رسمی خود ، ثبت نام کنند. اما این قضیه برای اکثریت دانشگاه ها مرسوم نیست و بهتر است علاقمندان به تحصیل در این کشور ، زبان آلمانی را تا مقطع متوسط  یعنی سطح B1 در ایران فرابگیریند. البته به این موضوع نیز توجه داشته باشید که شاید در صورتی که زبان آلمان را ندانید و برای تحصیل رایگان در مقطعی در دانشگاه های آلمان ثبت نام کرده باشید، سفارت آلمان در تهران از اعطای ویزا تحصیلی به شما امتناع کند.

۳- تحصیلات در اکثر قریب به اتفاق دانشگاه های آلمان برای دانشجویان خارجی رایگان است.

۴- دانشگاه های آلمان حداقل هر سال دو بار اقدام به صدور پذیرش می نمایند (ترم مارچ و اکتبر). برای اقدام جهت اخذ پذیرش هم مدارک دانشجو حداقل می بایست ۳ ماه قبل از صدور پذیرش، در دانشگاه های آلمان تحویل داده شده باشند.

۵- داشتن مدرک کارشناسی مترجمی زبان آلمانی یا کارشناسی ادبیات زبان آلمانی از دانشگاه های ایران ، هیچ گونه معافیتی را برای علاقمندان به تحصیل در دانشگاه های اتریش و آلمان جهت عدم نیاز به اخذ مدرک زبان آلمانی ایجاد نمی کند. شما حتی اگر چنین مدارک دانشگاهی در اختیار دارید ، می بایست در آزمون های رسمی در تهران برای اخذ مدرک زبان آلمانی در سطوح اشاره شده در نکات بعدی شرکت کنید.

اگر اطلاعات بیشتری نیاز دارید می توانید با شماره های ما که در پایین صفحه درج شده است از مشاوره تخصصی و رایگان ما استفاده کنید. 

اگر سوال یا نظری راجع به مطلب فوق دارید لطفا به صفحه ی پرسش و پاسخ بروید.