ویزای توریستی کانادا

ویزای توریستی کانادا

بنا بر بررسی های اخیر, هر ساله نزدیک به بیش از ۵ میلیون نفر برای گردشگری به کانادا می آیند. این عدد در برگیرنده افرادی است که یا شهروند کشورهایی هستند که نیازی به اخذ ویزا برای ورود به کانادا ندارند و یا از کشورهایی هستند که برای ورود باید ویزای اقامت موقت (Temporary Residence Visa) اخذ نمایند.

هر فرد برای رفتن به کانادا جهت گردشگری و یا دیدار به اقوام و بستگان نیاز به اخذ ویزای موقت و یا ویزای توریستی کانادا  دارد که برای اینکار باید پاسپورت معتبر ارائه داده و در کنار آن افسر امور مهاجرتی را قانع سازد که پیش از اتمام اعتبار ویزای خود، کانادا را ترک خواهد کرد. مواردی که می تواند برای افسر مهاجرتی نقش مثبتی ایفا کند : از جمله داشتن بستگان, همسر, شغل, پول، دارایی و … در کشور خود شخص است.

 گردشگری در کانادا

شما می توانید به شکل توریستی، برای ملاقات با خانواده و دوستان، انجام بیزینس و یا به شکل ترانزیت وارد کشور کانادا شوید.

یکی از راه های ورود به کانادا از این طریق ملاقات با خانواده می باشد. اگر شما والدین و یا پدربزرگ و مادربزرگ یک شهروند یا مقیم کانادا باشید می توانید از طریق دریافت سوپر ویزا به این کشور وارد شوید. برای ورود به خاک کانادا می بایست واجد شرایط بودن شما مورد بررسی قرار گیرد تا به عنوان یک گردشگر واقعی که قصد بازگشت به کشور خود را پس از زمان مشخص شده ای دارد، وارد کانادا شوید. مواردی که برای افسر مهاجرت حائز اهمیت است شامل موارد زیر می باشد:

  • وابستگی ها و هر آنچه شما را به کشور خودتان مرتبط می کند.
  • علت دیدار و ملاقات شما
  • خانواده و دارایی های شما
  • دارای ثبات سیاسی و اقتصادی در کشور خودتان
  • دعوت نامه از سوی فردی در کانادا

به خاطر داشته باشید:

  • اثبات اینکه فرزند یا نوه ی شما دارای درامد قابل قبولی برای پذیرفتن شما در کاناداست حائز اهمیت می باشد.
  • اظهارنامه ای رسمی مبنی بر اینکه در طول سفر خود تحت حمایت مالی میزبان خود هستید الزامی می باشد.
  • داشتن بیمه ی درمانی کانادایی معتبر حداقل به مدت یک سال، الزامی است.
  • تست پزشکی قبل از ورود به کانادا الزامی می باشد.

طولانی تر کردن مدت اقامت در کانادا به عنوان گردشگر

اگر قصد دارید مدت طولانی تری در کانادا اقامت داشته باشید باید برای آن درخواست دهید. توجه داشته باشید که می بایست درخواست خود را حداقل 30 روز پیش از منقضی شدن مجوز اقامت خود ارائه داده و پیگیری نمایید.

  • چه مدت می توان به عنوان گردشگر در کانادا اقامت داشت؟

افسر خدمات مرزی در فرودگاه تعیین می کند که شما تا چه زمان حق اقامت در کانادا را دارید ولی به طور کلی اکثر گردشگران از زمان ورود به مدت 6 ماه مجوز اقامت دارند. چنانچه افسر تشخیص دهد که این زمان باید کوتاه تر باشد، تاریخ دقیق آن روی پاسپورت آورده خواهد شد.

  • چه تفاوتی بین ویزای تکی و ویزای مولتیپل وجود دارد؟

چنانچه قصد ورود به عنوان گردشگر را دارید باید دارای ویزای توریستی کانادا یا گردشگری باشید که جزء ویزاهای موقت محسوب می شود. دو نوع ویزای توریستی وجود دارد: ویزای تکی و ویزای مولتیپل. مدت اعتبار هر دو مشخص و محدود است و پس از منقضی شدن اعتباری نخواهد داشت.

ویزای مولتیپل این امکان را به شما می دهد تا بتوانید در طول 6 ماهه ی مشخص شده به داخل و خارج کانادا رفت و آمد داشته باشید بدون اینکه نیازی به درخواست مجدد برای هر ورود وجود داشته باشد. مدت اعتبار این نوع ویزا 10 ساله است و توجه داشته باشید در صورت منقضی شدن پاسپورتتان، ویزا نیز یک ماه پیش از آن منقضی می شود.

ویزای تکی تنها اجازه ی یک بار ورود به کانادا را به شما می دهد یعنی در صورتی که از کشور خارج شوید نیاز به ویزای جدیدی برای ورود مجدد خواهید داشت. البته خروج از کانادا به قصد سفر به آمریکا، سن پیر و میکلون از این قاعده مستثنا هستند.

نکته ی مهم: از تاریخ 6 فوریه 2014 تمامی ویزاهای گردشگری به عنوان ویزای مولتیپل مورد بررسی قرار می گیرد، حتی ویزاهایی که به شکل تکی درخواست شده اند.

پرونده ی من برای اقامت دائم کانادا در حال بررسی در سفارت است، آیا می توانم به عنوان یک گردشگر وارد کانادا شوم و در آنجا منتظر ویزای دائم خود بمانم؟

شما می توانید قبل از دریافت ویزای دائم به عنوان گردشگر وارد کشور شوید ولی توجه نمایید که می بایست به هر حال برای ویزای گردشگری خود اقدام نمایید.

نکته ی بسیار مهم: داشتن ویزای گردشگری معتبر هیچگونه تضمینی برای ورود به کانادا به شما نمی دهد. افسر خدمات مرزی تعیین می کند که شما مجوز ورود به خاک این کشور را دارید یا نه و اینکه مدت زمان حضورتان چقدر خواهد بود.

  • در صورت رد شدن ویزا چکار باید انجام دهم؟

تنها راه اقدام مجدد برای درخواست ویزا است ولی توجه داشته باشید که این درخواست مجدد مستلزم تغییرات اساسی در شرایط شما و اطلاعات جدید مهم و تعیین کننده می باشد.

  • قصد مسافرت همراه خانواده را دارم، آیا می توانم برای کل خانواده درخواست تنها یک ویزا را بدهم؟

خیر، درخواست ویزا برای هر یک از اعضای خانواده باید جداگانه انجام پذیرد. شما می توانید همه ی درخواست ها را در یک پاکت مشترک همراه با یک رسید پرداخت مشترک همه ی اعضای خانواده تحویل دهید.

گردشگر تجاری کیست؟

گردشگر تجاری کسی است که به کانادا می آید تا:

  • فعالیت های بیزینسی و معاملاتی بین المللی انجام دهد.
  • بدون ورود مستقیم به بازار کار کانادا این فعالیت را انجام دهند.

برای مثال برای ملاقات با کمپانی هایی که با آنها مراودات تجاری دارند و یا افرادی که از سمت کمپانی های کانادایی دعوت شده اند تا دوره های آموزشی را در کانادا بگذرانند.

اینگونه افراد نیازی به ویزای کاری ندارند. گردشگران تجاری باید نشان دهند که منبع درآمد اصلی آنها و همچنین مکان تجارتشان در جایی خارج از کاناداست. در صورتی که شما کاری برای کمپانی کانادایی انجام می دهید، برای مثال برای بستن قرارداد از کمپانی خود مامور شدهاید تا به کانادا بیایید، دیگر گردشگر محسوب نمی شوید و باید ویزای کاری دریافت نمایید. در نتیجه گردشگران تجاری و افراد تاجر کاملا متفاوت هستند و می بایست پروسه ی متفاوتی را طی نمایند.

اگر سوال یا نظری راجع به مطلب فوق دارید لطفا به صفحه ی پرسش و پاسخ بروید.